STALAK ZA VINO, STALAK ZA VINA, STALCI ZA BOCE
klikni za detalje

Stalak za vino Boticcelli

praktičan i impresivan stalak za vina iz inoxa daje dašak elegancije svakoj prostoriji

Više ->

Stalak za vina Tizian

dostojanstvo za prave butelje vina

stalak za vino u kombinacijama inox i kamen ili inox i drvo

Više ->

 

 

 

Stalak za vino Tintoretto

jednostavan zidni stalak za vino praktičan, ekonomičan i lijep

Više ->

 

 

 

 

 

Stalak za vino & sazrijevanje vina

Jedna od najboljih karakteristika vina je da ono nakon što ga vinar proizvede i "buteljira", za razliku od ostalih namirnica kojima je svježina najvažnija, vino počinje sazrijevati.

Posebno crna vina mogu kroz čuvanje dobiti na kvaliteti: tanini se "zaokruže" i bolje se povezuju, arome u mirisu i okusu postaju intenzivnije a vino postaje pristojno i harmonično.

Osim crnih vina mogu i jaka bijela vina određenim periodom sazrijevanja dobiti na kompleksnosti i izražaju.

Mnogim prijateljima vina je posebno zanimljivo čuvati vino određenih godišta, npr. godinu rođenja djeteta, godinu vjenčanja ili neki drugi značajan događaj.

VAŽNO: Dugoročno se Isplati čuvati samo jako dobra vina! Ne očekujte čuda od dugog odležavanja bilo kakvog vina. Većinu vina, nakon što su malo odležali na Aston stalku za vina, slobodno i sa najvećim užitkom otvorite i popijte.

Životni vijek ovisi o vrsti vina, u nekim svjetskim podrumima stoje vina iz prošlog stoljeća koja se i dalje mogu sa užitkom piti. Najstarije vino na svijetu potječe još iz rimskog doba. Staro je 1650 godina i istina još je u tekućem stanju ali ne izgleda nimalo pitko. Otkriveno je 1867. u starom rimskom kamenom sarkofagu i danas se nalazi u povijesnom muzeju u Speyer-u.

Najstarije pitko vino je iz 1540. godine. Tijekom tridesetogodišnjeg rata bilo je zakopano kako bi ga se skrilo od Šveđana. 50 godina kasnije je pronađeno a u 19. stoljeću pretočeno u boce. 1966. jedna butelja je otvorena i vino je još uvijek bilo vrlo pitko!

 

oglasi

 

 

 

stalak za vino

elegantan stalak za vino